8o Γυμνάσιο Ιλίου

Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του σχολείου μας

Όροι χρήσης ιστότοπου

 

Καλώς ήλθατε στον δικτυακό τόπο της υπηρεσίας του σχολικού μας ιστότοπου (http://8gym-iliou.att.sch.gr) ή εναλλακτικά (http://www.8gymnasioiliou.edm.gr).

Η υπηρεσία παρέχεται σε όλα τα πιστοποιημένα μέλη της σχολικής μας κοινότητας (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, εξωτερικούς συνεργάτες και συνδρομητές του σχολείου) και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ακόμα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο που παρέχει το σχολείο στα πιστοποιημένα μέλη του.

Η υπηρεσία του ιστότοπου αποσκοπεί στη δημιουργία ενός δυναμικού περιβάλλοντος μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, με στόχο την επικοινωνία, τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων με έμφαση σε θέματα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και ευρύτερα στο σχολικό περιβάλλον. Βασικός στόχος της υπηρεσίας είναι η δημιουργία κοινοτήτων (ομάδων) μάθησης και πρακτικής οι οποίες ανταλλάσσουν γνώσεις, ιδέες, απόψεις, εμπειρίες και εκπαιδευτικό περιεχόμενο με στόχο την αλληλοενημέρωση, την αλληλοϋποστήριξη, την ανατροφοδότηση και συνακόλουθα τη βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας.

Η επίσκεψη και η χρήση της υπηρεσίας του ιστολογίου μας προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των κάτωθι όρων (οι οποίοι ισχύουν αμέσως από την πρώτη επίσκεψη στον παρόντα κόμβο):

1. Η χρήση της υπηρεσίας του ιστότοπου μας υπόκειται στους Ελληνικούς και Διεθνείς νόμους, στους εθιμικούς κανόνες του Διαδικτύου, καθώς επίσης και στα χρηστά ήθη.

2. Το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου ουδεμία ευθύνη, άμεση ή έμμεση, φέρει για τυχόν (θετική ή αποθετική) ζημία του επισκέπτη από τη χρήση της υπηρεσίας ή/και των στοιχείων που περιέχονται σ’ αυτήν.

3. Το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου δεν ευθύνεται για τυχόν ζημία που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση συνδέσμων (links) προς άλλους δικτυακούς τόπους καθώς και για τις πληροφορίες που μπορεί να περιλαμβάνονται σε άλλες δικτυακές σελίδες του σχολείου. Επίσης, το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σελίδων προς τις οποίες διατηρεί συνδέσμους, ούτε είναι υπεύθυνο για την πολιτική ασφαλείας άλλων κόμβων, καθώς και για τον τρόπο διαχείρισης των ηλεκτρονικών επισκεπτών τους.

4. Τα άρθρα που φιλοξενούνται στον ιστότοπο του 8ου Γυμνασίου Ιλίου γενικότερα εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο την άποψη των δημιουργών τους.

5. Σε περίπτωση δημοσίευσης περιεχομένου στον ιστότοπου του 8ου Γυμνασίου Ιλίου από πιστοποιημένο μέλος του 8ου Γυμνασίου Ιλίου, το μέλος αυτό θα πρέπει να φροντίσει ώστε:

- Τα στοιχεία και το περιεχόμενο των άρθρων και των σχολίων που αναρτά στην υπηρεσία να μην προσβάλλουν, δυσφημούν ή υβρίζουν άλλα μέλη του δικτυακού τόπου, άλλους επισκέπτες του δικτυακού τόπου και του Διαδικτύου γενικότερα, όπως επίσης θα πρέπει να ακολουθεί τους νόμους τα χρηστά ήθη και τα ήθη χρήσης του Διαδικτύου.

- Να έχει καταβάλει επαρκείς προσπάθειες απομάκρυνσης ιών (viruses) ή άλλων κακόβουλων στοιχείων που μπορούν να βλάψουν τον ιστότοπου του 8ου Γυμνασίου Ιλίου ή άλλους χρήστες του Διαδικτύου.

- Τα στοιχεία να μην είναι αλλοιωμένα από το μέλος που κάνει την δημοσίευση ή εν γνώσει του από άλλους.

- Δεδομένου του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του ιστότοπου του 8ου Γυμνασίου Ιλίου, το σύνολο του περιεχομένου που αναρτά κάθε μέλος δεν θα πρέπει να έχει διαφημιστική, εμπορική, υβριστική, δυσφημιστική, συκοφαντική, ρατσιστική, πορνογραφική χροιά ή/και να προωθεί το μίσος, τον φανατισμό, τη βία, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παίγνια και λοιπό ακατάλληλο περιεχόμενο που μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών.

- Το περιεχόμενο που αναρτάται μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου για μη κερδοσκοπικούς σκοπούς και με ρητή αναφορά στο μέλος που το δημιούργησε/ανάρτησε.

6. Το περιεχόμενο των άρθρων και των σχολίων που αναρτώνται στην υπηρεσία θα πρέπει:

- Να χαρακτηρίζεται από το σεβασμό και την εξασφάλιση της ελευθερίας στην έκφραση κάθε πιστοποιημένου μέλους 8ου Γυμνασίου Ιλίου και του Διαδικτύου γενικότερα.

- Να μην προσβάλλει άλλους χρήστες του ιστότοπου του 8ου Γυμνασίου Ιλίου και του Διαδικτύου γενικότερα και να ακολουθεί τους νόμους, τα χρηστά ήθη και τα ήθη χρήσης του Διαδικτύου.

- Να μην αλλοιώνει ή να έρχεται σε αντίθεση με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του ιστότοπου του 8ου Γυμνασίου Ιλίου.

- Να είναι σύμφωνο με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις διάφορες μειονότητες.

7. Ο διαχειριστής του ιστότοπου του 8ου Γυμνασίου Ιλίου έχει το δικαίωμα, εφόσον υποπέσει στην αντίληψή του, να απομακρύνει από τον δικτυακό τόπο του σχολείου μας υλικό ή τμήμα υλικού, που παραβιάζει τον παρόντα κανονισμό.

8. Το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές στις δυνατότητες και στο περιεχόμενο του παρόντα ιστότοπου γενικότερα, καθώς και στους ανωτέρω όρους χωρίς καμία προειδοποίηση.

9. Αν κάποιο μέλος και του ιστότοπου του 8ου Γυμνασίου Ιλίου παρατηρήσει οτιδήποτε το οποίο θεωρεί ότι αντιβαίνει στους παρόντες κανόνες μπορεί να ενημερώνει τον διαχειριστή του δικτυακού τόπου γενικότερα σχετικά με αυτό.

10. Ο διαχειριστής του ιστότοπου του 8ου Γυμνασίου Ιλίου οφείλει να ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες αρχές σε περιπτώσεις σημαντικής ή συστηματικής παραβίασης των όρων χρήσης του δικτυακού τόπου.

Τα πιστοποιημένα μέλη του ιστότοπου του 8ου Γυμνασίου Ιλίου που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αυτές θεωρείται ότι έχουν διαβάσει και έχουν αποδεχθεί πλήρως και χωρίς καμία επιφύλαξη τους παραπάνω όρους.

 

© 2017, 8th Junior High School of Ilion. All Rights Reserved. Designed and updated by G. Patroulias

Please publish modules in offcanvas position.